Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

21 augustus 2017

Winddeler geworden van De Vier Winden en De trouwe Wachter

Winddeler geworden van De Vier Winden en De trouwe Wachter

Zuinigeman is Winddeler geworden met 1 Winddeel in De Trouwe Wachter. En 2 Winddelen in De Vier Winden. Gisteren om 19:00 zat ik te wachten op een mailtje, aangezien ik dan extra winddelen kan kopen. Helaas kon je niet zelf je windmolen kiezen, het in willekeurige volgorde, in eerste instantie kon ik alleen de Grote Geert windmolen kopen en toen bleek deze al uitverkocht was. Snel weer opnieuw geklikt op het linkje in de e-mail en toen heb ik er eerst 2 aanschaft van De Vier Winden.

Wat verzinnen zo toch leuke namen voor deze windmolens. Aangezien wij richting de 3000kWh stroom per jaar gaan heb ik daarna nog 1 winddeel gekocht van een andere windmolen De Trouwe Wachter.

Zo kunnen wij toch duurzaam eigen stroom opwekken zonder een eigen dak. Aangezien wij 1,5 jaar samen wonen is het verbruik ook gestegen de laatste jaren. Van 1369kWh in 2015 en 2611kWh in 2016, is ons stroom verbruik bijna verdubbeld!

Wat hebben wij al aan winddelen?
Op dit moment hebben wij al 2 winddelen van De Ranke Zwaan en daarbij komen er nog 3 winddelen bij per 1 september 2017.

Onderstaande tekst komt uit de 2 e-mails van de Windcentrale. Ik heb deze samengevoegd. De Vier Winden en De Trouwe Wachter staan niet ver van de Nederlandse kust waar het vaak en hard waait. De Vier Winden en De Trouwe Wachter zijn van het gerenommeerde merk Vestas en staan naast twee andere Windcentrale molens. Als mede-eigenaar van De Vier Winden en De Trouwe Wachter branden je lampen thuis op stroom die je zelf hebt opgewekt. Een prettige gedachte.


Wat zijn de kosten?
De Vier Winden en De Trouwe Wachter gaan naar verwachting nog minimaal 12 jaar stroom produceren. De prijs per Winddeel is €99 en de exploitatiebijdrage is € 24,00 per Winddeel per jaar.

De Winddelen leveren per 1 september 2017 naar verwachting gemiddeld 500 kWh per jaar op. Op je eerstvolgende energienota krijg je deze stroom met terugwerkende kracht verrekend. De besparing op je stroomnota levert je een aardig voordeel op ten opzichte van de kosten die je voor Winddelen maakt. Zelfs als de stroomprijzen niet zouden stijgen dan kun je een jaarlijks rendement verwachten. Bij een stijging van de stroomprijs met gemiddeld 2% is het verwachte rendement 6%.

Maximaal 85% opwekken
Om te voorkomen dat je op je huidige adres meer stroom gaat opwekken dan je aan stroom verbruikt (ook in windrijke jaren) mag je maximaal 85% van je (netto) stroomverbruik opwekken met Winddelen, uitgaande van de jaarlijkse gemiddelde opbrengst van 500kWh per Winddeel.

Stroomleverancier
Greenchoice zal de stroom die je met je Winddelen opwekt vanaf je eerstvolgende stroomnota verrekenen. Let op dat alleen Greenchoice de stroom van je Winddelen kan verrekenen. Het is daarom belangrijk dat je stroom blijft afnemen bij Greenchoice. Als je overstapt op een andere stroomleverancier zul je je Winddelen moeten verkopen. Voor de levering van gas kun je uiteraard bij iedere leverancier terecht.

Vanaf 1 september 2017 zullen mijn lampen branden op stroom van je eigen windmolen.

Dit bericht is niet gesponsord. (voor de duidelijkheid)

Follow my blog with Bloglovin

Een reactie posten

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken